vrijdag 6 april 2012

Brandnetelsoep #recept

Hoe vroeg je misschien ook met voorzaaien bent begonnen, het duurt nog wel even voor je van de tuin kunt eten. Hoewel? Niet als je onkruid op tafel zet!

IN DE TUIN
- Pluk een paar handen vol brandneteltoppen - echt alleen de bovenste blaadjes.

IN DE KEUKEN
- Was de brandnetel, en laat uitlekken.
- Hak een  uitje fijn en smoor het in wat boter/olie gaar zonder te kleuren
- Voeg de brandnetel toe en laat het af en toe roerend slinken tot de blaadjes wat glazig worden.
- Houd je van een wat dikkere soep? Dan is dit het moment om een lepel bloem toe te voegen en even te laten garen.
- Giet water op het mengsel zoveel als je denkt nodig te hebben voor het aantal eters. Voeg overeenkomstig bouillonblokjes toe (bijv 1 l voor 4 personen en 1,5 tot 2 blokjes)
- Staafmixer de soep heel fijn zodra die kookt. Direct serveren.
- Verse peper en zout toevoegen naar smaak, eventueel een kneepje citroen

KLAAR!

serveren met een scheutje room, of verbrokkelde geitekaas, croutons. Of gewoon zo eten, is ook lekker.

1 opmerking:

  1. Stevig in de groei en in het voorjaar geregeld bloedarmoede, maakte mijn moeder vroeger altijd brandnetelsoep. Binnen een week, ieder dag een bordje brandnetelsoep, waren de klachten over. Bovendien is het heerlijk. Gewoon je eigen groentesoep maken en een bosje brandnetels toevoegen.

    Bij het koken van spinazie brandnetels toevoegen is trouwens ook erg lekker. 2/3 spinazie, 1/3 brandnetels of zoals je het zelf lekker vindt. Probeer het eens.

    BeantwoordenVerwijderen